Danslessen volgen in Den Haag
  • Leer het van
    de pro's!

    Wereldwijd geven wij les in dansen. Maak kennis met ons team!

Zelf ervaren?

Zelf ervaren hoe ik les geef?

Selwin Fredriks

Op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met muziek, dans en beweging door het zien van allerlei entertainment shows op een jaarlijkse vaste vakantiebestemming op de Canarische Eilanden met mijn ouders. Ondanks dat ik verlegen was buitenshuis, imiteerde ik alles in de woonkamer. Jaren later heeft een bezoekje aan een salsafeest mij een duw in de rug gegeven om te starten met het volgen van danslessen.

Dans betekent heel veel voor mij. Het geeft mij plezier, het verbindt mij met andere mensen en het is een manier om jezelf te leren kennen. Ik zie dans als een spiegel voor mijn eigen leven. Het weerspiegelt mijn emoties, mijn gedachten en mijn overtuigingen.

Mistura Movement heb ik opgericht samen met Suleika. Wij hadden veel passie voor dans, maar we waren nog ontdekkende in waar wij precies naartoe wilden. Wat wij wel wisten is dat we iets wilden starten wat groter was dan onszelf. Iets wat stond voor het omarmen van diversiteit, het delen van passie en het gevoel van samen zijn.

Ik geniet als ik lesgeef bij Mistura Movement. Mistura Movement is voor mij een plek om samen al dansend te ervaren, je te uiten, te ontdekken, jezelf te ontwikkelen maar vooral om te genieten.

Trust the process. Voor mij is leren dansen hetzelfde als leren bewegen. Je leert bewegen door het te doen. Dit is een proces van ontdekken en leren door ‘vallen en opstaan’. Als je vertrouwen hebt in dit proces kan je alles leren wat je wilt!

Selwin in 5 woorden: nieuwsgierig, gepassioneerd, energiek, kalm, optimistisch.

Zelf ervaren?

Zelf ervaren hoe ik les geef?

Suleika Pauli

Vanaf kleins af aan dans ik al in de rondte. Door langdurige ziekte van mijn theaterdocent, kreeg ik als vervanging dansles. Vanaf dat moment was ik verkocht en heb ik het nooit meer losgelaten. Door dans voel ik me vrij, gelukkig en verbonden. Verbonden met de muziek en met anderen die van dans houden.

Na de middelbare school ben ik aangenomen op Codarts, de Hogeschool voor de Kunsten. Hier heb ik mijn bachelor Docent Dans behaald in 2013. Tijdens mijn laatste studiejaar kruiste mijn pad met die van Selwin en richtten wij samen Mistura Movement op. Na het afronden van de dansacademie kon ik mij volledig focussen op het opbouwen van de dansschool. Dit heb ik vanaf het eerste moment met mijn hart en vol passie gedaan.

Bij Mistura Movement gaat het zoveel verder dan het volgen van een dansles. Ik heb altijd al een plek willen creëren waar iedereen zich welkom, gezien en gehoord voelt. Een plek waar iedereen erbij hoort en je jezelf durft open te stellen. Een plek waar je niet alleen groeit op het dansvlak, maar ook op het mentale en sociale vlak.

Ik ben aanwezig en een 'beetje' gek, dus het is altijd een feestje in de les. Ik zal altijd het beste in je naar boven proberen te halen en je op je gemak laten voelen. Drempels zijn er om op een veilige manier overheen te gaan, niet om je volledig tegen te houden!

Suleika in 5 woorden: energiek, gedreven, passievol, liefdevol en behulpzaam.

Zelf ervaren?

Zelf ervaren hoe ik les geef?

Santosh Hira

Dans is in mijn leven gekomen toen ik in 2007 voor het eerst in een dansschool stapte met twee vrienden die er graag zelf lessen wilden gaan volgen. Mijn intentie was om te gaan uit support voor mijn vrienden. Echter, ik kreeg de kans om zelf mee te doen en ik wilde meer!

Dans betekent veel voor mij. Mijn doel is om de beste versie van mezelf te kunnen zijn. Dans helpt mij hier enorm veel mee, omdat het mij de vrijheid geeft om mezelf te uiten in dans, maar ook in het dagelijks leven. Het is daarom één van de belangrijkste dingen in mijn leven.

Ik ben begonnen met lesgeven bij Mistura Movement, omdat ik merkte dat ik passie kreeg voor de stijl van Mistura Movement. Ik geloofde in haar visie en ik voel mij er thuis. Selwin en Suleika geloofden ook in mij en zagen er potentie in om mij te betrekken in het docententeam.

Mistura Movement is meer dan alleen een dansschool. Het is een community, waar ik een familiegevoel van krijg. Er hangt een gezellige en positieve sfeer. Van leergierige leerlingen tot fanatiekelingen! Een plek waar mensen samen komen om dezelfde passie voor muziek en dans te delen en daarom geef ik er graag les.

Dance to express, not to impress, want we dansen allemaal omdat het een passie is en we het graag doen. Laten we elkaar inspireren, supporten en getuigen zijn van elkaars groei buiten de comfort zone. Het allerbelangrijkste is dat plezier de sleutel is tot succes!

Santosh in 5 woorden: enthousiast, geduldig, positief, perfectionist, gepassioneerd.

Zelf ervaren?

Zelf ervaren hoe ik les geef?

Jalyssa Landeweer

Ik kan me heugen dat ik op de basisschool al weleens dansjes ging maken met klasgenootjes en vriendinnen. Daarna begon ik als tienermeisje met streetdance en jazzdance en ben eigenlijk nooit meer gestopt met dansen.

Dans betekent voor mij in het kort, jezelf zijn. Ik denk dat dans en jezelf zijn in elkaar verstrengeld zijn. Dans is altijd naast je. Het is mooi dat je in beide dezelfde groei en ontwikkeling ziet zowel in alle mooie dingen maar ook de struggles en dingen die je moet leren omarmen. In eerste instantie is het een héle fijne ontspanning en geeft het je zoveel joy. Op dieper vlak geeft het je een vrijheid om jezelf te kunnen zijn, je vrolijkheid of juist je emoties erin kwijt te kunnen.

Ik ben bij Mistura Movement begonnen door het volgen van hun eerste lessen Kizomba. Sindsdien ben ik nooit meer weggegaan! Van het volgen van les tot optredens met het showteam tot docentenopleiding en uiteindelijk ook lesgeven bij Mistura Movement.

Ik vind het mooi dat Mistura Movement open staat voor alles en iedereen. Iedereen is welkom. Als ik aan Mistura Movement denk, denk ik aan omarmen, verbondenheid (in jezelf, de mensen om je heen, de muziek) en ontwikkeling.

In mijn lessen staat 'jezelf zijn' centraal. Ik zie geen goed of fout, maar ik stimuleer mijn studenten graag om het beste uit hunzelf halen. Dat kan soms eng zijn, maar er is zoveel moois buiten die comfortzone. Mijn studenten geven mij letterlijk kippenvel als ik zie hoe ze hierin groeien en elkaar hierin supporten.

Jalyssa in 5 woorden: lief, enthousiast, geduldig, open, vrolijk.

Zelf ervaren?

Zelf ervaren hoe ik les geef?

Katarina Vujovic

Ik ben begonnen met dansen op een jonge leeftijd en ben door de jaren heen op zoek gegaan naar welke stijl mij het meest ligt. Voor mij is dansen een grote uitlaatklep, zowel in leuke als minder leuke periodes. Naast het bewegen en plezier hebben is dans voor mij een mooie manier om mensen met elkaar te verbinden en passie met elkaar te delen.

Ik ben begonnen bij Mistura Movement als invaller voor de afro en dancehall lessen. Toen Suleika met zwangerschapsverlof ging, heb ik de dancehall lessen van haar overgenomen en ben ik eigenlijk niet meer weggegaan.

Binnen de danswereld wordt veel naar elkaar gekeken en ligt de focus vaak op het beter zijn dan degene die naast je staat. Hierdoor ontbreekt vaak het gedeelte waarbij je als danser geniet van hetgeen wat je doet. Binnen Mistura Movement draait het vooral om plezier en het aanmoedigen van elkaar. Er heerst een fijne en veilige sfeer waarbij iedereen mag en kan zijn wie hij of zij is. Dit sluit heel erg aan bij wie ik ben en met die reden geef ik met veel plezier les bij Mistura Movement.

Naast het leren van nieuwe steps of choreografieën vind ik het heel belangrijk dat iedereen leert om zijn eigen gevoel te uiten in dans en zijn eigen movement te ontdekken. Dit is dan ook wat ik iedereen wil meegeven die mijn lessen volgt.

Katarina in 5 woorden: energievol, positief, liefhebbend, gek (een beetje mag), leergierig.

Ervaar zelf de passie en volg onbeperkt al onze lessen!

© 2023 Mistura Movement.
Alle rechten voorbehouden

Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau