Skip to main content
Danslessen volgen in Den Haag

Zelf ervaren?

Zelf ervaren hoe ik les geef?

Suleika Pauli

Vanaf kleins af aan dans ik al in de rondte. Door langdurige ziekte van mijn theaterdocent, kreeg ik als vervanging dansles. Vanaf dat moment was ik verkocht en heb ik het nooit meer losgelaten. Door dans voel ik me vrij, gelukkig en verbonden. Verbonden met de muziek en met anderen die van dans houden.

Na de middelbare school ben ik aangenomen op Codarts, de Hogeschool voor de Kunsten. Hier heb ik mijn bachelor Docent Dans behaald in 2013. Tijdens mijn laatste studiejaar kruiste mijn pad met die van Selwin en richtten wij samen Mistura Movement op. Na het afronden van de dansacademie kon ik mij volledig focussen op het opbouwen van de dansschool. Dit heb ik vanaf het eerste moment met mijn hart en vol passie gedaan.

Bij Mistura Movement gaat het zoveel verder dan het volgen van een dansles. Ik heb altijd al een plek willen creëren waar iedereen zich welkom, gezien en gehoord voelt. Een plek waar iedereen erbij hoort en je jezelf durft open te stellen. Een plek waar je niet alleen groeit op het dansvlak, maar ook op het mentale en sociale vlak.

Ik ben aanwezig en een 'beetje' gek, dus het is altijd een feestje in de les. Ik zal altijd het beste in je naar boven proberen te halen en je op je gemak laten voelen. Drempels zijn er om op een veilige manier overheen te gaan, niet om je volledig tegen te houden!

Suleika in 5 woorden: energiek, gedreven, passievol, liefdevol en behulpzaam.

Zelf ervaren?

Zelf ervaren hoe ik les geef?

Santosh Hira

Dans is in mijn leven gekomen toen ik in 2007 voor het eerst in een dansschool stapte met twee vrienden die er graag zelf lessen wilden gaan volgen. Mijn intentie was om te gaan uit support voor mijn vrienden. Echter, ik kreeg de kans om zelf mee te doen en ik wilde meer!

Dans betekent veel voor mij. Mijn doel is om de beste versie van mezelf te kunnen zijn. Dans helpt mij hier enorm veel mee, omdat het mij de vrijheid geeft om mezelf te uiten in dans, maar ook in het dagelijks leven. Het is daarom één van de belangrijkste dingen in mijn leven.

Ik ben begonnen met lesgeven bij Mistura Movement, omdat ik merkte dat ik passie kreeg voor de stijl van Mistura Movement. Ik geloofde in haar visie en ik voel mij er thuis. Selwin en Suleika geloofden ook in mij en zagen er potentie in om mij te betrekken in het docententeam.

Mistura Movement is meer dan alleen een dansschool. Het is een community, waar ik een familiegevoel van krijg. Er hangt een gezellige en positieve sfeer. Van leergierige leerlingen tot fanatiekelingen! Een plek waar mensen samen komen om dezelfde passie voor muziek en dans te delen en daarom geef ik er graag les.

Dance to express, not to impress, want we dansen allemaal omdat het een passie is en we het graag doen. Laten we elkaar inspireren, supporten en getuigen zijn van elkaars groei buiten de comfort zone. Het allerbelangrijkste is dat plezier de sleutel is tot succes!

Santosh in 5 woorden: enthousiast, geduldig, positief, perfectionist, gepassioneerd.

Zelf ervaren?

Zelf ervaren hoe ik les geef?

Pearl Ramos

Voor zover ik me kan herinneren ben ik begonnen met het dansen van ballet op mijn 6e. Volgens mijn moeder begon het dansen echter al met 2 jaar, bij de training van haar band.
Ik heb echt alle stijlen gedanst. Van ballet, hip hop, naar kizomba en naar cheerleaden. Noem het maar op. Ik hou me ook niet echt vast aan 1 vaste stijl en mix het liefst alles met elkaar. Dit omdat dansen voor mij een uitlaat klep is en ik daar vrij in moet kunnen bewegen. Ik zie dansen meer als een verhaal vertellen. Gelukkig heb je per stijl daar ook genoeg mogelijkheden in.
Ik begon als invaldocent bij Mistura ivm met een zwangerschapsverlof en geef nu wekelijks vaste lessen. Er is gewoon iets met Mistura. Iets anders, wat ik persoonlijk nooit bij andere dansscholen heb gevoelt! En geloof me, ik heb er veel gezien. Mistura betekend voor mij: samenhorigheid. Iedereen zit in dezelfde boot en niemand blijft aan de kade. Dat is ook echt waar ik voor sta in alles wat ik doe. Elke les werk ik daar ook aan met m'n studenten; “Wat je vandaag nog niet kan, dat kun je morgen”.
 
Pearl in 5 woorden: positief, meedenkend, ambitieus, passievol, creatieve duizendpoot.

Zelf ervaren?

Zelf ervaren hoe ik les geef?

Katarina Vujovic

Ik ben begonnen met dansen op een jonge leeftijd en ben door de jaren heen op zoek gegaan naar welke stijl mij het meest ligt. Voor mij is dansen een grote uitlaatklep, zowel in leuke als minder leuke periodes. Naast het bewegen en plezier hebben is dans voor mij een mooie manier om mensen met elkaar te verbinden en passie met elkaar te delen.

Ik ben begonnen bij Mistura Movement als invaller voor de afro en dancehall lessen. Toen Suleika met zwangerschapsverlof ging, heb ik de dancehall lessen van haar overgenomen en ben ik eigenlijk niet meer weggegaan.

Binnen de danswereld wordt veel naar elkaar gekeken en ligt de focus vaak op het beter zijn dan degene die naast je staat. Hierdoor ontbreekt vaak het gedeelte waarbij je als danser geniet van hetgeen wat je doet. Binnen Mistura Movement draait het vooral om plezier en het aanmoedigen van elkaar. Er heerst een fijne en veilige sfeer waarbij iedereen mag en kan zijn wie hij of zij is. Dit sluit heel erg aan bij wie ik ben en met die reden geef ik met veel plezier les bij Mistura Movement.

Naast het leren van nieuwe steps of choreografieën vind ik het heel belangrijk dat iedereen leert om zijn eigen gevoel te uiten in dans en zijn eigen movement te ontdekken. Dit is dan ook wat ik iedereen wil meegeven die mijn lessen volgt.

Katarina in 5 woorden: energievol, positief, liefhebbend, gek (een beetje mag), leergierig.